När TV1 presenterade VM i fotboll

 

Idag är utbudet av fotboll på en närmast sanslöst hög nivå. Vill du, så går det att utan problem att zappa mellan 6-7 olika fotbollsligor på helgen. Och räcker inte det så går det att streama matcher från obskyra platser som Moldavien. Dyra studior växlas med påkostad reklam och med statistik och presentationer om precis allt. Ofta sådant du inte ens vill veta. Det är inte svårt att bli nostalgisk och blicka tillbaka till en tid då saker och ting var väldigt annorlunda.

Spola tillbaka klockan till 1986. SVT (Eller TV1 som loggan säger i rutan här – med Text-tv) ska snart bjuda på en fotbollsbuffé utan dess like till en annars rätt svältfödd tv-publik. Bortsett från enstaka matcher och tipsextra under vintermånaderna bjöds det inte på mycket fotboll. Nu väntade ett helt världsmästerskap, med matcher långt in på natten och med sprakande, och magiska, röster i form av Arne Hegerfors och Bo Hansson som här var i sina essen.

Traditionella röster med en direkt övergång i sändning utan studio. Mer gjorde man inte, trots att det var en så pass stor match som Västtyskland-Danmark. Men annars high tech och vågat. Allt från den mustaschprydde TV-hallåan i en löjligt tajt Mexiko-VM tröja till den grafiska presentationen från matcherna (där spelarna presenterades med bild). Det kanske inte var bättre förr. Men upplevelsen var definitivt det.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *