IFK Malmös antiklimax


Den 19 oktober 1980 är 20 943 åskådare
på plats på Malmö Stadion. Det är en kolossal publiksiffra som ensam överträffar IFK Malmös sammanlagda publik för de föregående 12 hemmamatcherna och som inte ens storebror Malmö FF i den allsvenska toppstriden är i närheten av under året. Storpubliken är på plats för att se avslutningen på division II södra. Inför sista omgången hade tre lag en direkt möjlighet att gå upp.

1. IFK Malmö 31 poäng (+6)
——————–
2. Örgryte IS 29 poäng  (+12)
3. Gais 29 poäng (+12)

Det hela var upplagt för dramatik på förhand. IFK Malmö skulle spela mot Gais medan Öis hade tabellfyran Grimsås IF på Nya Ullevi. Dramatiken som följde hade inte ens en desperat regissör på dramaten kunnat koka ihop. 1980 går till historien som en av de mest raffinerade avsluten på en serie som Svensk elitfotboll någonsin haft. Låt TV-legenden Arne Hegerfors guida dig igenom ett dubbelt antiklimax utan dess like.

Share

En kommentar på “IFK Malmös antiklimax”

  1. Osborn Larsson skriver:

    Klassisk match, där di gule hade tagit ut seger i förskott. Vi spelare i Gais blev inspirerade av nästan fullsatt Malmö Stadion. Hade hela året spelat riktigt bra, var egentligen de bästa laget i serien och var i Allsvenskan i 10 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *